Bortúra Tokaj-hegyalján


A borok kedvelői számára egy nagyszerű programlehetőséget rejt a csodás természeti környezetben fekvő Újhuta Kastélyszálló: a hotel ugyanis rövid autóútra helyezkedik el a világörökség részévé emelt Tokaj-Hegyaljai borvidéktől. A borokat kedvelők több bortúra közül válogatva is merkedhetnek meg a borvidék fajtaboraival és különlegességeivel, például a sárgamuskotállyal, a hárslevelűvel, a furminttal, vagy a híres Tokaji aszúval.

Bodogkeresztúr – Tarcal - Tokaj

A tájegység névadó települése, Tokaj mellett Bodrogkeresztúr és Tarcal községek ölelik körbe a tokaji Nagy-Kopasz hegyet. A települési látnivalókon kívül (Bodrog -Tisza folyók összefolyása, Áldó Krisztus szobor, Keresztúr kincsei kiállítás) különböző borászatokban kóstolhatják meg a borvidékre jellemző furmint, hárslevelű, sárgamuskotály borokat, valamint nemzeti imádságunkban megénekelt Tokaji aszút.

Mád

Mád község régi mezőváros hangulatát idéző utcáival, ódon épületeivel kiváló kiránduló célpont. A település éttermei, udvarházai, borászatai további lehetőséget adnak a borvidék megismerésér

Tolcsva - Hercegkút

A Tolcsva-patak partján elterülő település is bővelkedik látnivalókban, változatos nagyságrendű borászatokban. Az itt eltöltött bortúra következő állomása lehet Hercegkút, a sváb nemzetiségű település. Az itt található Kőporosi- és Gombos-hegyi pincesor egyedi környezetet biztosít a borkóstoláshoz.