A kastélyszálló jelene


Az Újhuta Kastélyszálló 2018. október vége óta várja a rohanó hétköznapoktól és a város zajától elszakadni vágyó vendégeit. A kastély a Zempléni Tájvédelmi Körzetben fekszik, így a természet közelsége folyamatosan érzékelhető a pihenéssel eltöltött napok során. A kastélyhotel körüli csend és nyugalom a kellemes feltöltődést szolgálja, amihez mi modern, mégis családias környezetet teremtettünk.

A Bretzeinheim-Waldbott kastély rekonstrukciója, bővítése, majd kastélyszállóvá alakítása 2016-ban kezdődött meg és már az elejétől az eredeti állapothoz hű újjáépítés volt az elsődleges célja. Bár a felújítás sokszor nehézségekbe üközött, mégis sikerült a vadászkastély több eredeti elemét is megőrizni (pl.: alapkövek, a középső lakosztály erkélyét szegélyező vaskorlát).

A völgybe érkező látogatók az erdők közül kimagasló kastélyt már messziről felfedezhetik, tornyai, fehérre festett falai és zöld zsalugáteréi impozáns látványt nyújtanak. Az Újhuta kastélyszálló előtt egy hangulatos kis park terül el, ami alkalmas egy rövid sétára, mely során vendégeink friss levegőt szívhatnak magukba, a madarak csodálatos énekét és a természet apró neszeit hallgathatják. Az apró kavicsokkal felszórt ösvény egy halastóhoz, majd a csörgedező Tolcsva patakon átívelő hídhoz vezet.

 

A kastélyszálló teljes befogadóképessége 48 fő, mely 3 db négyszemélyes lakosztályból, 7 db kétszemélyes standard szobából, 11 db kétszemélyes tetőtéri szobából áll. Szállóvendégeink ingyenesen használhatják wellness részlegünket, melyet egy 120 cm mélységű, feszített víztükrű medence és egy hangulatos fényelemekkel, valamint csillagos égbolttal kiegészített, tágas finn szauna alkot. Továbbá medencénkbe masszírozó élményelemek is beépítésre kerültek. A hutai erdőség a relaxáció közben a medencéből szemlélhető, a medencetér hatalmas ablakain keresztül.

Kastélyszállónk étterme külső vendégek előtt is nyitva áll. Séfünk az étlap összeállításánál kiemelt figyelmet fordított a halakra és a vadakra, több ilyen étel is felkerült a kínálatba. A hozzánk betérő családok gyermekei pedig külön nekik összeállított ételek közül választhatnak. Konyhánk számos helyi alapanyagot használ, a hagyományos ételeket modern technológiával készítjük el és tálalásukat újraértelmezzük.

 

A kastély teljes személyzetével azon igyekszünk, hogy a pihenést figyelmes kiszolgálással és kedves hozzáállással még szebbé tegyük. Látogasson el hozzánk és tapasztalja meg Ön is a szállodánk által nyújtott visszavonult feltöltődést!